Trening og fysisk aktivitet har alltid vært viktig. Kanskje viktigere i dagens samfunn enn tidligere. Grunnen er at mange av dagens jobber er stillesitting og innaktivitet en del av hverdagen. Blant annet i IT-yrker og andre kontorjobber.

Treningsarmbånd.

En trend som har blitt mer populært på det Norske markedet de siste ti årene er aktivitetsarmbånd. De fleste har sikkert et forhold til de mer tradisjonelle pulsklokkene, men treningsarmbånd er mye mer enn det. Det finnes aktivitetsarmbånd i mange ulike prisklasser og med forskjellige funksjoner.

AktivitetsarmbåndetA360 er produsert av den anerkjente aktøren Polar. Du bare lastet ned en applikasjon på smarttelefonen, som kan synkroniseres med aktivitetsarmbåndet. Det er noe som vil bidra til at du får full kontroll over aktivitetsmønsteret ditt. Via den nedlastbare applikasjonen kan du måle din søvnrytme, sjekke pulsen, legge opp treningsprogram, og motta et varsel når du har vært for lite inaktiv. Akkurat den motivasjonen du behøver for å holde aktivitetsnivået vedlike. Fitbit er en annen svært anerkjent aktør innen treningsteknologi. Deres nye innovasjon har fått navnet Alta, og ble en hit med en gang den ble lansert. Ikke bare har denne aktivitetsmåleren et flott og pent design, men den har også en berøringsskjerm som gjør det svært enkelt og holde kontroll over aktiviteten. I likhet med den første aktivitetsmåleren kan du også her laste ned en applikasjon. Når aktivitetsbåndet og applikasjonen er synkronisert blir alle dine aktiviteter automatisk registrert i en batabase. Det gjør at du gjennom applikasjonen selv kan se dine egne registreringer. Den vil også kjenne igjen de aktivitetene du foretar deg (sykling, aerobic, svømming, osv.)

Mange tenker at aktivitetsarmbånd er en dyr investering. Derimot finnes det mulig å få tak i aktivitetsarmbånd som er rimeligere. Sony SmartBand 2 SWR12 er et godt eksempel på at det går an å være rimelig, men allikevel ha flere gode funksjoner. På grunn av den lave prisen er det derimot noen funksjoner som er valgt bort av produsent. Detteaktivitetsarmbåndethar ikke skjerm, det gjør at du må bruke den tilhørende applikasjonen for å få opp aktivitetsmålingene. For mange er ikke det noe problem, men for andre kan det være lite upraktisk. En av de tingene som er meget skuffende med aktivitetsarmbåndet er batteritiden. Ved bruk av aktivitetsbånd går man som regel med det gjennom hele dagen. Derfor er det viktig med et batteri som er lengevarende.

Et av de mest populære aktivitetsarmbåndene i landet akkurat nå er Charge HR som også er produsert av Fitbit. Dette er et av de mest avanserte aktivitetsarmbåndene på markedet. Den kan synkroniseres med alle typer smarttelefoner. Dette aktivitetsarmbåndet gjør det også mulig å se hvem som ringer og har sendt mellom takket være berøringsskjermen. Dessuten har det visst seg at aktivitetsarmbåndet har veldig nøyaktige målinger både på puls og skritteller. En av tingene som folk er mest fornøyd med er mulighetene for å konkurrere med vennene dine. Vi alle vet at det kan være kjedelig og registrere aktiviteten og bare konkurrere med seg selv, men er kan du i nåtid kjekke dine venners aktivitetsnivå.

Privacy Policy