Som de fleste vet er det viktig med et regelmessig inntak av væske gjennom hele dagen, også når du er på trening. Visste du derimot at det er spesielt viktig å også drikke rikelig med væske etter trening? Under en treningsøkt økes varmeproduksjonen i kroppen, som er grunnen til svetting. Det er derfor nødvendig med påfyll av veske. Når man svetter blir også viktige mineraler tapt Derfor er det viktig med inntak av væske etter trening. Det er anbefalt at du drikker minst 0.5 liter etter treningsøkten. Det gjelder uansett hva slags trening det gjelder. Under trening brytes også kroppen ned, men restitusjonsprossen bygger seg opp igjen. Inntar du derfor rikelig med væske så raskt som mulig kan kroppen mye mer effektivt bygge seg opp igjen.

Under finner du en oversikt over væske som er anbefalt å drikke.

Vann:

Vann er kroppens drivstoff, og sørger for at alle kroppens funksjoner virker optimalt. Det er også en av de beste tørstedrikkene etter trening. Kroppen består av ca. 70 % vann. Under trening der svette forekommer vil mye av det vannet gå ut av kroppen. Derfor er det viktig med påfyll av vann etter trening.

Sjokolademelk:

De fleste har et forhold til sjokolademelk, men de fleste visste ikke at det dessuten er anbefalt å drikke etter trening. Det har vært en del forskning på dette feltet og forskerne har funnet ut at sjokolademelk er en bra restitusjonsdrikk. Grunnen til at det er en god restitusjonsdrikk er sammenblandingen av karbohydrater og proteiner. Det er noe som sammen bidrar til å bygge muskler og fylle glykogenlagrene.

Melk:

Etter trening har kroppen behov for vann og elektrolytter. Et eksperiment som ble utført av School of Sport, Exercise and Rehabilitation Sciences i England kunne vise til gode resultater. Det var etter at 12 deltakere drakk melk etter en hard treningsøkt. De gjorde eksperimentet 3 ganger der deltakerne skulle utføre ting fysisk aktivitet. Melk har et stort innhold av Natrium og Kalsium som gjenoppretter væskebalansen i kroppen.

Smoothie:

Ingenting er som en sunn og frisk smoothie. Denne vidunderlige drikken har blitt mer populær på markedet de siste årene. Flere velger å drikke en smoothie etter trening. Det som er flott med denne drikken er at alt av frukt og grønnsaker kan bli benyttet som ingrediens. Det går an å kjøpe det ferdig på butikken, men på grunn av et stort sukkernivå anbefales det å lage hjemme. De fleste storbyer har også smoothie-barer.

Proteinpulver

De fleste treningsentusiaster er velkjent med shaken med protein. Det er ikke anbefalt som tørstedrikk etter trening, men på grunn av et stort antall proteiner er det bra om målet er å bygge muskler.

Sportsdrikke

Sportsdrikke blir benyttet av verdens største atleter. Grunnen til det er at mye svette fører til tap av væske. Det er noe som bidrar til at mye salt skiller seg ut. Dessuten vil musklene under en hard treningsøkt trenge mer og raskere energi og det er det som gjør sportsdrikke så effektivt. Derfor velger atleter denne gode og effektive

Privacy Policy