Vi kan være enig om at det å spise er viktig. Visste du derimot at du kan bygge muskler ved å spise riktig? Frukt, grønt og kjøtt inneholder viktige vitaminer og mineraler som vil bidra til mer muskler. Det er derimot viktig at du holder seg i fysisk aktivitet selv ved riktig inntak av mat.

Frokost:

Frokost er dagens viktige måltid, og det er viktig å få i seg mye karbohydrater, proteiner og fettfattige kjøttprodukter. Det mest effektive brennstoffet for kroppen er karbohydrater, og vil bidra positivt til muskelbygging. Du får rikelig av karbohydrater om du spiser blant annet havregryn, brød og frukt. Det er også viktig at maten inneholder animalsk protein som finnes i fettfattige melkeprodukter. Om du er en av de som alltid stresser på morgenen så kan du bytte ut den tradisjonelle frokosten med frukt.

Lunsj:

Det er ikke alltid arbeidsfolk og studenter har tid til å nyte en god lunsj i pausen. Derfor kan det være lurt å alltid ha noe frisk frukt liggende. Det inneholder alle de viktige vitaminene og mineralene du har behov for. Banan er en frukt som er spesielt anbefalt. Det er på grunn av det store innholdet av karbohydrater som gir et stabilt blodsukker. Dessuten sørger det høye innholdet av kalsium og B6-vitaminer for en bedre muskelvekst. Proteiner er noe av det viktigste når man bygger muskler. Det er nemlig proteinene som sørger for muskelveksten. Har du derfor tid til å spise en god lunsj. Da bør det inneholde magre kjøttprodukter som kylling, kalkun, fisk, reker. Kombiner det med bønner, erter og linser for en ekstra proteinboom.

Under trening:

Under trening er det viktig å få i seg riktig mengde væske. En huskeregel er at du bør drikke væske hvert kvarter om du ikke er tørst. Skal du bare trene musklene i mindre enn 90 min holder det med vann, men over det kan det være lurt å drikke sportsdrikk. Sportsdrikke inneholder karbohydrater og mineraler som vil bidra til en mer effektiv trening.

Etter trening:

Nå har vi kommet til middagen. Det er anbefalt og ikke spise et stort måltid rett etter trening, men heller vente 2-3 timer. To hovedgrupper bør middagen bestå av. Magert kjøtt og fisk er viktig på grunn av at det inneholder mye proteiner. Det er også viktig at middagen inneholder grønnsaker. Husk at jo grønnere grønnsakene er, jo mer vitaminer og mineraler er det i det.

Før du legger deg:

Som du sikkert har forstått er det viktig å spise og drikke regelmessig gjennom hele dagen. Det trenger ikke være et gourmetmåltid, men et måltid som inneholder riktig mengde av mineraler og mineraler. Før sengetid er det lurt å spise et lite måltid. En brødskive, frukt eller bare gomle en stangselleri holder. Det viktigste er at du ikke legger deg sulten. Har du tilført seg selv et lite måltid er du sikret å holde forbrenningen gjennom natten, som vil bidra positivt til dine muskler. Det er også anbefalt at du har en vannflaske på rommet og drikker litt om du våkner på natten.

Privacy Policy