Det finnes et stort utvalg av løpesko i sportsbutikker over hele landet, både for barn, menn og kvinner. Løpesko er å finne i forskjellige prisklasser og med ulik kvalitet. Hva er viktig å tenke over ved kjøp av løpesko? Noen vil påstå at kvalitetenikke er det som avgjør kjøpet, mens andre mener at kvaliteten absolutt er det som er viktigstå tenke på. Sko er en stor investering, og det er derfor viktige at skoene også er av en høy kvalitet. Mye spørs hvordan løperutinene dine er. Om du løper mye, om su løper raskt eller sakte, Når du har kartlagt det vet du hvilken funksjon du er ute etter og kjøpet blir enklere.

Nybegynnere:

Eksperter har uttalt at om du akkurat har eller skal begynne å løpe er riktig investering det viktigste. I mange tilfeller har du ikke nok styrke i legg og føtter og løper du med feil sko kan det bidra til at du får en vedvarende skade. I tillegg kan det gå ut over ryggen.

Løping ute:

Løper du mye på veier med hardt underlag som grus og asfalt er det vesentlig å benytte løpesko med støtdempere. Det er noe som forhindrer at belastningen blir stor noe som sørger for at du fort kan skape kroppen. Passform og bredde er det også viktig å tenke over ved vag av løpesko. Ingen løpesko passer for alle føtter, men det finnes sko til deg der ute også. Om du er usikker på hvilken sko som passer til dine føtter bør du ta et skikkelig mål før bestilling. En huskeregel er at du bør velge et halvt nummer større enn det du ellers bruker. Det er for å få bedre bevegelighet i foten når skoene er på. Husk på at det ikke skal kippe eller klemme på sidene når skoene er på.

Det finnes flere sportsbutikker som har spesialisert seg på løpesko. Ofte kan de også utføre tester i butikken for å finne akkurat din passform. Om du har løpt litt før og kjent en voldsom smerte i foten kan det være overpronasjon. Ordet pronasjon er noe som går igjen blant fagfolk. Det er en bevegelse som handler om hvordan foten beveger seg når man løper. Bevegelsen er din egen støtdemper og smerten kommer av at hælen ruller veldig kraftig inn i selve steget, og det er det som betyr overpronasjonert. Ca. 50 % har dette problemet og ofte gjelder det at de benytter feil sko. Om du overpronasjonerer over lengre tid kan det fort føre til uheldige skader. Det er derfor det er viktig å finne riktig løpesko så fort som mulig.

Mange fokuserer på at løpeskoene skal ha et flott design. Det er alltid et pluss med et flott utseende, men det kan også fort overskygge alle de praktiske funksjonene, som er det absolutt viktigste. I tillegg blir løpesko som alt annet slitt og dempingen kan fort bli dårligere. Dårlige demping er ikke sikkert du merker selv derfor bør du bytte skoene etter ca. 1000 km.

Privacy Policy