De fleste har sett det. Menn som går, jobber og trener i tights. De fleste som har sett det har også gjort seg opp en mening og de syns det er tøft eller teit. 10 års tilbake i tid var det mange som så ned på menn som gikk i tights. De syns det var stygt, usexy og ekkelt. Derimot har bransjefolk sett en stor økning i bruk og salg av treningstights de siste 5 årene. Grunnen kan være et større fokus på alle de gode resultatene menn kan få ved å benytte treningstights under trening og fysisk aktivitet. Mye kan forklares at menn har fått større selvtillit de siste årene også, noe som bidrar til at de bryr seg lite om hva andre synes om deres klesvalg.

Hva er egentlig treningstights?

Tights er en beskrivelse på trange, elastiske bukser som er produsert i et tynt stoff. De siste årene har det kommet et mye større utvalg av tights enn det gjorde før i tiden. De fleste forbinder nok mest kvinner med dette plagget, men flere og flere menn bruker det også. Nåtidens tights er produsert i ulike typer tekstiler, og kommer dessuten i mange farger og design. Kvinner er kjent for å bruke tights også på fritiden, mens man forbinder det for det meste med menn og trening. På grunn av sin elastiske utforming er dette et plagg med gode resultater ved bruk til trening. I en årrekke har treningstights blitt brukt innen idrett. Friidrett, vinteridrett og sykling er eksempler på det. Fotballspillere og basketballspillere benytter også mye treningstights under shortsene sine. Det er for å redusere sjansen for gnagsår mellom lårene som er et kjent fenomen innen disse to idrettene.

Resultater ved bruk av treningstights

Det er fornuftig å investere en god del penger i skikkelige treningstights framfor å kjøpe billige som av dårlig kvalitet. Skikkelige treningstights skal føles svært behagelig med huden, noe som bidrar til en større og mer komfortabel treningsøkt. Det er også viktig at de er laget av et stoff som puster lett som vil bidra til at svetten mer effektivt blir absorbert. Flere treningstightser er også utviklet med lommer. Det vil gjøre det mer praktisk og høre på musikk. Dessuten har du et sted der du kan legge verdisaker. Treningstights kan bli brukt både ute og inne. En stor fordel i et kaldt land som Norge er at treningstights har en stor evne til å varme opp kroppen igjen om det er kaldt. Da treningstights er stamme har de dessuten en annen effekt. Spesielt hostepartiet og knepartiet bidrar til en økt styrke og eksplosivitet. Grunnen er at treningstightsene er som en stam strikk som bidrar til at bevegelsene beveger seg mye enkle.

Så hva kan grunnen til at flere menn bruker treningstights i dagens samfunn?

Treningsaktive menn før i tiden var mer opptatt av å fremstå mer macho. Mange mente at tights generelt var feminint og derfor ikke ønsker å gå med det. På grunn av et økt fokus, et større og bedre utvalg av treningstights og mer kunnskap har ført til at menn også velger tights som treningsklær.

Privacy Policy