Uansett hvor liten tid man har til rådighet finnes det muligheter for fysisk aktivitet og trening. Fysisk aktivitet handler ikke bare om treningssentre, lagidretter eller lignende. Det handler derimot om å gjøre en utholdende aktivitet som bidrar til sunnhet og helse. Vi lever i et samfunn der tidsklemmen spiller en større rolle. Det gir lite handlingsrom til å gjøre noe annet etter jobb og studier. Men med riktig prioritering finner det mange gode sjansen for trening.

Dagens bedrifter og skoler er flinke til å legge til rette for sine ansatte og studenter. Treningsrom på arbeidsplassen, feller morgengymnastikk, avtale med et lokalt treningssenter og sunn mat i kantinen. Derimot kan det bli en større utfordring om man er på en reise. Kanskje hotellet ikke har treningsfasiliteter, liten tid for en gåtur, o.l. Derfor kan det være lurt å tilegne seg kunnskap om det å kunne trene selv med lite eller ingen utstyr.

Gode treningseksempler

Når man skal trene er det første man bør gjøre å varme opp. Det finnes utallige måter og varme opp på, men klassikere er knebøy, armhevinger og situps. Om du ønsker en litt mer kondisbasert oppvarming er hoppende knebøy anbefalt.

Fellesbetegnelsen for denne type oppvarming er at det kan gjøres overalt, selv på rom som er små.

For dette eksempelet vil du ha behov for et treningsbånd. Et treningsbånd finnes på alle sportsbutikker og er laget i elastisk gummi med ulike motstandsnivåer. Det er den elastiske gummien som gjør dette til et lite og allsidig utstyr.

Dette er en øvelse som er bra spesielt for leggmuskler og ankelen. Først må du plassere gummibåndet rundt anklene. Bena må være bøyde og du kan legge litt mer tyngde på det ene benet. Den andre foten må løftes litt. Den foten du har minst tyngde påmå du ta et skritt bakover med.

Utført denne øvelsen med ca. 10 repetisjoner.

Styrketrening med treningsbånd:

Det er også mange måter og trene overkroppen på ved å treningsbånd.

Sett deg behagelig på gulvet med strake ben. Den midterste delen av treningsbåndet skal festes under føttene imens du holder hver ende av båndet i armene dine. Deretter trekker du armene bakover til du har løftet albuene bakover. Dette er en vanlig ro-øvelse som vil bidra til en strammere mage og økt styrke i ryggen.

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser. Øvelsene du har lest vil ta svært liten plass og kan dermed gjøres overalt.

Treningsklokke

Eksperter på helse og trening anbefaler og gå ca. 10 000 skritt daglig. Det er en av grunnene til at treningsklokke er svært populært på markedet. Årsaken kan forklares med alle de gode funksjonene som følger med en sånn klokke. Klokkene har en applikasjon du kan laste ned på mobiltelefonen. Det gjør at du kan få full oversikt over ditt aktivitetsnivå. Det vil si søvnmønsteret, når du trente, pulsmåling, skritteller, osv. I tillegg kan du ofte se hvem som ringer og sender melding på klokkens berøringsskjerm. Når du dermed benytter en treningsklokke vil du få en økt motivasjon.

Privacy Policy