Uansett om du er student eller arbeidende så er mat en stor del av husholdningsbudsjettet. Mange er av den oppfatning at sunn mat er dyrt. De velger dermed ferdigløsninger som pizza grandiosa og hamburgere. Det er både usunt og i løpet av en måned, svært dyrt. Det finnes et stort hav av sunne produkter i Norge til en billig penge. Deriblant salat, bønner, grønnsaker og frukt. Det er også viktig med riktig prioritering. Rema 1000 og Kiwi er kjent for å være relativt billig, mens butikker som ICA og Meny er kjent for å være betydelig dyrere. Benytt deg også av tilbudsavisene for å sikre deg gode produkter til en billig penge.

Tenk økonomisk

Når du går i butikken er det alltid lurt å sammenligne matvarer. Butikkene har ofte samme typer varer fra forskjellige produsenter. Har butikken egne varer pleier det ogsåå være billig. Det kan i en del sammenhenger også være lurt å kjøpe produkter i store kvanta. Ris, tørkede linser og bønner er bare noen av produktene som kommer i store pakninger. Det som er fordelen er at dette også er produkter som holder lenge. Om du har fryser hjemme så er det også mange produkter du kan oppbevare i fryseren. Fisk, kjøtt, fryste grønnsaker er eksempler på det. Matvarer med mye proteiner pleier å være en del dyrere. Det gjelder blant annet varer som egg og magre meieriprodukter.

Ser du på prisen bør du forholde deg til kiloprisen, ikke stykkprisen. Om produktet er på 400 g og koster 19.90 blir det billigere om en annen produsent har samme vare til samme pris på et produkt med 500 g.

Frukt og grønt

Om du er på utkikk etter noe frukt og grønt finner du det i butikker landet over. De siste årene har det derimot kommet flere asiatiske butikker. Maten der er ikke bare eksotisk, men er også kjent for å være relativt billig. Dessuten pleier asiatiske butikker og inneha et mye større utvalg av frukt og grønt.

Utnytt alt som er gratis:

Det er mye som er billig, og en del ting som er heltgratis. Vann er menneskenes drivstoff, og er noe alle må ha hver dag. Uten vann vil ikke hjernen fungere, og det vil også gå ut over kroppens funksjoner. Det er anbefalt å drikke ca. 2 liter vann per dag, det kommer selvfølgelig an påkroppens vekt. Vann er noe vi også får i oss gjennom kosten. Om du har en balkong, en hage eller terrasse er det også mulig å lage en liten grønnsakhage. Det koster litt med frø og utstyr, men du vil etter hvert bli selvforsynt med det aller sunneste på denne planeten..

Sunne og billige oppskrifter

Selv om produktene du har kjøpt er billige behøver ikke måltidet og være kjedelige. Du kan lage akkurat det samme måltidet, bare billigere. En slager på de fleste middagsbord er ovnsbakt laks. Ikke bare er det et delikat måltid, men det er ogsånoe av det sunneste som kan spises. Plasser laksefileten i ovnen på 200 grader. Drys på litt pepper og salt, og noen biter med vårløk. Kok poteter og gulrøtter mens laksen godgjør seg i ovnen i ca. 20 min. Så har du et sunt måltid som kostet under 20 kr. Et annet måltid som både er godt, sunt og billig er lapskaus. Det som er flott med akkurat denne retten er at du kan ha de meste som ingrediens. Først må man koke opp kjøttbuljong og vann. Rens og skjær grønnsaker i biter. Pølser er det mest vanlige kjøttproduktet og ha i. Skjær det opp i biter og putt i litt vårløk. Hell det oppi kasserollen og kok alt sammen fram til grønnsakene er møre. Det som er flott med en rett som lapskaus er at du enkelt kan fryse det ned, og ta det opp neste dag.

Privacy Policy